sunnuntaina

Aikakausikohtaiset muistelmat

Tässä blogissa ei ole muuta olennaista sisältöä kuin vuosiryhmäkohtaiset muistelmat sekä toisessa valikossa luetellut aiheet, jotka kattavat useita vuosikymmeniä:
SELITYS: Googlen Blogger -ohjelma, jolla tämäkin blogi on tehty, on muuten hyvä, mutta siinä ei voi muuttaa julkaistujen artikkelien järjestystä. Hakemistosta tulee aina sellainen, kuin tässäkin oli sivun oikeassa reunassa vielä jokin aika sitten. Artikkelit olivat siinä niiden julkaisujärjestyksessä. Kuitenkaan tällaisessa muistelmablogissa artikkelin julkaisupäivällä ei ole juuri mitään merkitystä. On mielekkäämpää järjestää artikkelit aikajärjestykseen sen mukaan, mistä ajasta ne kertovat. On liian ahdistavaa, jos asiat on pakko dokumentoida aikajärjestyksessä vain sen vuoksi, että blogiohjelma ei mahdollista artikkelien järjestyksen muuttamista jälkikäteen.

Tuosta syystä olen rakentanut näihin viesteihin hakemistot, joissa artikkelit ovat aikajärjestyksessä sen mukaan, mistä ajasta niissä kerrotaan. Oikeassa palstassa näkyy tietokoneella katseltaessa sellaisten artikkelien hakemisto, jotka koskevat useita vuosikymmeniä. Se valikko näkyy kännyköissä viestien yläpuolella alasvetovalikkona, jossa "Etusivu" tarkoittaa tätä sivua.

Tätä hakemistoa tehdessäni muokkasin jokaisen artikkelin samalla responsiiviseksi eli lukijan käyttämään laitteeseen (tietokone, tabletti, puhelin tms) sopeutuvaksi. Vain jossakin vähäisessä määrin päivitin vanhojen artikkelien sisältöä, kun huomasin siihen tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti