5.12.2010

Kovalevy meni rikki, tauko jatkuu, jatkuuko elämä?

Pöytäkoneeni C-levy meni yllättäen rikki 28.11.2010 eikä se kone ole sen jälkeen käynnistynyt. Hankin sovittimen, jolla sellaisen "IDE-levyn" voi kytkeä toisen koneen USB-porttiin. Jos vain levyn käynnistysalue olisi vioittunut, sovittimen avulla olisin voinut siirtää data-alueelta tiedot "miniläppäriini". Levy on kuitenkin rikkoontunut sillä tavalla, että sitä ei voi lukea ollenkaan. Kun sen käynnistää, jonkin aikaa kuuluu nakutusta ja sitten se vain jatkaa pyörimistä eikä reagoi lukupyyntöihin.

Näin ollen jouduin turvautumaan varmuuskopioon, jollaisen olin viimeksi ottanut 7.10.2010. Juuri ennen tämän kirjoittamista sain rakennetuksi systeemini jälleen toimintakuntoon. Lopullisesti menetetyiksi jäivät 7.10. -28.11.2010  välisen ajan sähköpostit ja sinä aikana laatimani tai tallentamani tiedostot.

Näiden muistelmien kirjoittamista sekä sen rinnalla tapahtuvaa arkiston kokoamista ja järjestämistä pidän päätyönäni ja loppuelämäni tärkeimpänä tehtävänä.  Kesällä kuolleen äitimme irtaimiston jaossa sain paljon sellaista tietoa ja aineistoa, joka ei ollut aiemmin käytettävissäni. Valitettavasti muistelemista täytyy vielä lykätä, kun on paljon muita kiireellisempiä tehtäviä.

Minulla on sellainen leukemia (KMML, englanniksi CMML), johon sairastuneista 50% on kuollut noin 12 kuukauden kuluessa taudin toteamisesta. Itselläni on nyt jo 19. kuukausi alkamassa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että saamani kokeellinen lääkitys pitää minut hengissä vielä jonkin aikaa.

1 kommentti:

  1. Hauskaa, että olet vielä muistelijoiden kirjoissa. Ikävää, että tietokoneesi hyytyi.
    Kun kirjoitustauko oli niin pitkä, niin olen miettinyt, että mahdatko olla sairaana vai äitisi vuoksi masentunut.

    VastaaPoista